apr 16, 2012 - De Boektrailers    No Comments

Twee nieuwe boektrailers! 26-02-2012

De afgelopen tijd heb ik volop gewerkt aan nieuwe trailers. De eerste trailer is een iets snellere trailer geworden, die zich hoofdzakelijk op een weg afspeelt. De camera vliegt over een straat en stopt af en toe bij een stukje tekst. Hierdoor krijg je een snelle indruk van het verhaal, ideaal dus voor onderweg. Aan het einde van de trailer zie je een 3D-versie van het boek (dit is niet de definitieve versie, maar de versie die ik zelf heb ontworpen), samen met twee quotes. Eentje daarvan is van Annemarie Postma, die mij vorig jaar in augustus via Twitter ontdekte. Ze zag mijn site van de bieb bende en was helemaal onder de indruk. Ik zou het leuk vinden als je de trailer op youtube ‘liked’ of er een berichtje onder schrijft. Daardoor wordt hij iets populairder op youtube!


De andere trailer gaat over één van de personages van het boek zelf: Melanie Wendersteen. De bedoeling is dat er uiteindelijk van ieder lid van de bieb bende een aparte trailer komt. Via deze korte trailers krijg je een betere indruk van de personages en weet je waarom ze deel uitmaken van het clubje en wat hun speciale karaktereigenschap is.
De trailer begint met twee zinnen en eindigt met de naam Melanie Wendersteen. Achter de naam zie je de getekende versie van het personage. Als je heel goed kijkt, zie je onder de naam nog een klein woordje staan. Dat woordje vertelt een heleboel over het lot van deze persoon. De trailer sluit weer af met de 3D-versie van het boek.

Sommigen vragen mij of ik de trailer altijd zelf maak en hoe ik ze dan maak. De trailers maak ik inderdaad zelf. Het programma dat ik daarvoor gebruik, is Adobe After Effects Het kost heel wat moeite en vooral tijd om een mooi filmpje in dat programma te maken, maar uiteindelijk heb je dan ook wat. Door de jaren heen heb ik een heleboel geleerd via tutorials en de site videocopilot.net. Op die site zie je een heleboel voorbeelden en je mag zelfs stukjes gebruiken om je eigen film te maken. Helemaal geweldig dus!

Vergeet niet om de films op youtube te liken! Alvast mijn dank daarvoor!
Hier zijn de links naar de filmpjes op youtube:
Een trailer voor onderweg;
Melanie Wendersteen.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!